Nieuws

Kuijpers levert sportcampus Zuiderpark op

1 min

Kuijpers realiseerde in samenwerking met Ballast Nedam een nieuwe sportcomplex In het Haagse Zuiderpark. Op de locatie van het oude stadion van ADO Den Haag staat nu een duurzaam gebouw van 30.000 m2.

 

Op maandag 6 maart is de nieuwbouw van Sportcampus Zuiderpark opgeleverd. Het nieuwe complex op de locatie van het oude stadion van ADO Den Haag stadion werd gebouwd in opdracht van Gemeente Den Haag, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan. Kuijpers was verantwoordelijk voor de installaties. De aannemer was Ballast Nedam.

Wko en zonnepanelen

Het ontwerp van het gebouw heeft veel duurzame elementen. De energievoorziening maakt bijvoorbeeld gebruik van een systeem met warmte-koudeopslag. Op het dak liggen 1.000 zonnepanelen en de overgebleven ruimte is bekleed met sedum. Ook voldoet het gebouw aan hoge eisen op het vlak van isolatie.

Accommodatie

De Sportcampus is een topsporthal met ruim 3300 tribuneplaatsen, een beachhal, een turnhal, een danszaal, een dojo, twee breedtesporthallen, vier gymzalen, collegezalen en diverse project- en onderzoeksruimten. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van 30.000 m2. De campus is bedoeld voor studenten van de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en MBO-studenten sport van ROC Mondriaan.

Reacties

Voor een cacaofabriek in Nigeria bouwde Alfen een energiesysteem dat zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag combineert.

De branchevereniging voor leveranciers van ventilatie en airconditioning VLA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben drie standaard bestekdocumenten...

Grohe Sense en Grohe Sense Guard zijn oplossingen voor het slimme huis die waterschade voorkomen. 

De intelligente Sense-watersensor...

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis...