Nieuws

Temperatuurvariatie bij douchekranen beperken

1 min

Drukschommelingen in de leidingwaterinstallatie veroorzaken temperatuurvariaties bij douchemengkranen. De TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken komt in een voorstudie van een onderzoek met adviezen om die schommelingen te beperken.

 

TVVL Expertgroep Sanitaire Technieken onderzocht in samenwerking met Uneto-VNI de oorzaak van temperatuurvariaties bij douchemengkranen. Het blijkt dat drukschommelingen in de leidingwaterinstallatie temperatuurvariaties veroorzaken. De resultaten van het onderzoek bieden richtlijnen voor het ontwerpen van leidingwaterinstallaties om de temperatuurvariatie voor de gebruiker te beperken.

Reductie gevaar voor verbranding

Volgens TVVL-werkgroepvoorzitter Walter van der Schee van Croonwolter&dros, is het goed dat de werkgroep met richtlijnen komt om die temperatuurvariaties te voorkomen. “Dit reduceert gevaar voor verbranding tijdens het douchen en verhoogt het douchecomfort.” De beschrijving van het onderzoek met conclusies en aanbevelingen staan in het rapport: Beperken van drukschommelingen aan inlaten van douchemengkranen. Dit rapport is op te vragen via www.tvvl.nl.

Nationaal Congres Sanitaire Technieken

Tijdens het nationaal congres Sanitaire Technieken van TVVL komen het rapport en de resultaten uitgebreid ter sprake. Het symposium vindt plaats op maandag 19 juni 2017 in Theater de Flint in Amersfoort. Meer informatie over het congres staat op www.tvvl.nl.

Reacties

Voor een cacaofabriek in Nigeria bouwde Alfen een energiesysteem dat zonne-energie, bio-energie uit cacaoschillen en batterijopslag combineert.

De branchevereniging voor leveranciers van ventilatie en airconditioning VLA en het Rijksvastgoedbedrijf hebben drie standaard bestekdocumenten...

Grohe Sense en Grohe Sense Guard zijn oplossingen voor het slimme huis die waterschade voorkomen. 

De intelligente Sense-watersensor...

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis...