TOjuli per 1 juli 2024 aangescherpt
Drie jaar na introductie wordt de TOjuli op 1 juli 2024 aangescherpt. De aanwezigheid van actieve koeling is niet langer automatisch afdoende om oververhitting in nieuwbouwwoningen tegen te gaan.
Drie jaar na introductie wordt de TOjuli op 1 juli 2024 aangescherpt. De aanwezigheid van actieve koeling is niet langer automatisch afdoende om oververhitting in nieuwbouwwoningen tegen te gaan.
Keuringsinstituut Kiwa, de stichting TDI en TNO werken samen aan keurmerk voor de installatie van warmtepompen, inclusief opleveren en inregelen.
Er bestaat nog geen regelgeving voor het leveren van waterstof aan woningen. Pilots met waterstof vallen daarom onder een Tijdelijk kader zodat praktijkproeven kunnen worden gedoogd. Met oog voor consumentenbelangen en veiligheid.
De ministerraad heeft het startschot gegeven voor besprekingen tussen bedrijfsleven, maatschappij en overheid, om te komen tot concrete plannen voor het Klimaatakkoord. De hoofdlijnen zouden al deze zomer bekend zijn.
De buitenunit van een lucht-waterwarmtepomp zorgt nogal eens voor geluidsoverlast. Om dit te voorkomen heeft Merford een geluiddempende omkasting ontwikkeld.
Veel Nederlanders hebben gezondheidsklachten door teveel vocht en onvoldoende frisse lucht in hun woning. Ze voelen zich vaak moe en lusteloos en hebben regelmatig last van keel en neus. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van de Duitse Humboldt Universiteit in opdracht van de Velux Groep.
NEN heeft een ontwerp-aanvullingsblad gepubliceerd bij de norm NEN 7120 voor de bepaling van de energieprestatie van gebouwen (EPG).Marktpartijen worden uitgenodigd om hun commentaar op dit aanvullingsblad vóór 1 mei kenbaar te maken.
Consumenten kunnen in 2016 subsidie aanvragen voor kleinschalige installaties die duurzame energie opwekken, zoals zonneboilers en zonnecollectoren, warmtepompen en biomassaketels.
AREA, de Europese vereniging van installateurs van koel- en klimaatregelingssystemen en warmtepompen, heeft een Nederlandse vertaling gepubliceerd van de Gids voor F-gassen.
Het Europese label voor Energy Related Products (ERP-label) is vanaf 26 september 2015 verplicht voor alle cv- en warmwatertoestellen. Bij combinaties van toestellen, zoals een cv-ketel met een warmtepomp of een slimme thermostaat, moet de installateur zelf een pakketlabel samenstellen.