De gratis video over Power Quality maakt duidelijk dat een goede kwaliteit van stroom en spanning steeds belangrijker wordt. Prof.dr.ir. J.F.G. Cobben gaat in op spanningsdips en harmonischen. Ook de interactie tussen stroom en spanning komt aan bod, net zoals de invloed die de energietransitie heeft op de kwaliteit van elektriciteit.
Bij graafwerkzaamheden kom je af en toe bijzondere dingen tegen. Soms leuke, maar af en toe ook linke. Bodemverontreiniging is in sommige gevallen gevaarlijk. De Toolboxflyer 'Omgaan met verontreinigde bodem' van de Werkgroep leren van arbo-incidenten geeft daar meer informatie over.
Aardgas is brandbaar. Dat is in de meeste gevallen een voordeel, bijvoorbeeld wanneer we het gebruiken om te koken of te verwarmen. Brandgevaar is echter ook een risico. Een mengsel van aardgas met lucht is explosief. Ook daar wordt vaak voor gewaarschuwd. Maar er is nog een ander, vaak onderbelicht risico aan aardgas: verstikking.
Schokkend vindt Techniek Nederland het feit dat de Gasketelwet nog altijd niet van kracht is. De brancheorganisatie voorziet dat ook de volgende deadline van 1 januari 2023 niet gehaald gaat worden.
De voorbereidingen voor de VSK zijn al in volle gang. Op onze stand kunt u kennismaken met onze collecties: Mascot® Accelerate Safe, Mascot® Accelerate en Mascot® Advanced met Ultimate Stretch. Deze stof is zo flexibel dat u hem haast niet op uw huid voelt, en dat draagt bij aan de ultieme functionaliteit, vrijheid en flexibiliteit. Het is werkkleding die u niet meer wilt uittrekken.
Waterstofketels verwarmen vanaf deze winter twaalf vrijstaande en slecht te isoleren huizen in de wijk Berkeloord in het Gelderse Lochem.
Kiwa introduceert een nieuw keurmerk: 20% Hydrogen Blend.
In een nieuwe brochure gaat het Verbond van Verzekeraars in op de risico's van waterstof. Want hoe kunnen de risico's van waterstof worden beperkt, zodat de toepassingen verzekerbaar zijn en blijven? Koken op waterstof is geen goed idee, zo concludeert de beroepsgroep.
In de installatiebranche wordt 20% meer naar veiligheidscertificaten zoals VCA gevraagd. Daarnaast blijkt deze maand dat de overgrote meerderheid van de installatiebranche het doel van één miljoen woningen in 2030 niet haalbaar acht.
Moet bij de elektrische aansluiting van een split airco rekening worden gehouden met een aparte eindgroep? En moet de split airco achter een aardlekschakelaar?
Klimaatinstallaties hebben geen aantoonbare invloed op het verspreiden van het coronavirus of het voorkomen daarvan, zegt RIVM in een advies aan onder meer Techniek Nederland. Daarom vindt de RIVM aanpassingen aan ventilatiesystemen op basis van de huidige inzichten niet nodig.
Kan het Coronavirus ook worden overgedragen via de lucht in gebouwen? En wat kan een beheerder doen met ventilatie of met klimaatsystemen om dat zoveel mogelijk te voorkomen?
Nog steeds zijn niet alle loden binnenleidingen in Nederlandse huizen vervangen. Daardoor loopt een groot deel van de Nederlandse bevolking gezondheidsrisico's, stelt de Gezondheidsraad. Hoe groot zijn deze risico's nu precies, en wat kunnen installateurs betekenen voor de sanering van deze leidingen?