Elektrische infraroodstraler voor industrie
De eSchwank S-18000 is een elektrische infraroodstraler met een vermogen van 18 kW die een oplossing biedt voor het verwarmen van zeer hoge ruimtes.
De eSchwank S-18000 is een elektrische infraroodstraler met een vermogen van 18 kW die een oplossing biedt voor het verwarmen van zeer hoge ruimtes.
Het principe van infraroodverwarming is simpel: een element wekt onzichtbare straling in het infrarode spectrum op. Deze stralingswarmte raakt oppervlakken, en verwarmt die daardoor. Maar hoe weet je nu, welk infraroodpaneel goed is? Een keurmerk brengt duidelijkheid.
Ken je dat? Opeens is het maandag, terwijl de behoefte aan weekend nog lang niet voorbij is. Op dergelijke dagen ben ik extra vatbaar voor berichten die me luxe en comfort beloven. Het persbericht van Jacuzzi deed er nog een schepje bovenop: een zwem-spa met hydromassage, infrarood- en roodlichttechnologie, die voelbaar zouden helpen tegen rugpijn en spierpijn.
Infraroodverwarming kan in zorginstellingen zorgen voor meer comfort voor patiënten. Het is een goede manier om bepaalde plekken bij te verwarmen, zonder dat de omgevingstemperatuur omhoog hoeft. Op deze manier kan veel energie bespaard worden, zonder dat ten koste gaat van het comfort van de patiënt.
Infraroodverwarming heeft ontegenzeggelijk voordelen. Het is plug-and-play, het geeft snel warmte af, het neemt weinig ruimte in en je hoeft aan de bestaande installatie vaak niets te wijzigen. Maar hoe verhoudt infraroodverwarming zich tot het energiezuinige stokpaardje van de regering, de warmtepomp?
Er is al veel gezegd en geschreven over infraroodverwarming. In dit artikel zetten we de ontwikkelingen en mogelijkheden voor u op een rij.
Infraroodpanelen staan te boek als goedkoop in aanschaf, maar relatief duur in gebruik. Hoe zit dat precies? We vragen het aan Freek Houtepen, bestuurslid van de Nederlandse branchevereniging voor infraroodverwarming.
Er komen steeds meer elektrische stralingspanelen op de markt. Door de gebruikte benaming "Infraroodverwarming" lijkt het net of hier sprake is van iets heel anders dan van gewone radiatoren. Maar in feite is het precies hetzelfde. Dit is deel 4 in een serie van vier artikelen over Stralingsverwarming.
Om elektrische stralingspanelen als aardgasvrij alternatief te kunnen beoordelen, moeten we kijken naar het energieverbruik ten opzichte van andere aardgasvrije warmteconcepten.
De laatste tijd horen we veel over infraroodverwarming. Maar hoe nieuw of bijzonder is dat eigenlijk? Draagt infraroodverwarming bij aan de energietransitie, of is het een hype?