De invloed van de luchtstroom op het comfort van het binnenklimaat

De invloed van de luchtstroom op het comfort van het binnenklimaat

Comfort en het binnenklimaat. Twee begrippen die steeds vaker in één adem genoemd worden. We streven naar een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving. Het is dan ook niet zomaar een trend in de maatschappij. Het is het resultaat van het bewustzijn dat duurzaamheid over meer gaat dan energie besparen, dat een duurzaam gebouw een comfortabel en gezond gebouw is. Wat de klimaattechniek betreft vraagt dit om een nieuwe benadering. Na een jarenlange focus van de koeling- en verwarmingsindustrie op de mechanische en technische kant van de producten is het tijd om juist de vraag naar comfort centraal te stellen.

Energiezuinige verwarming en warm tapwater met warmtepomp voor luxe resort Punt West

Energiezuinige verwarming en warm tapwater met warmtepomp voor luxe...

Bij het vakantieresort Punt West gaat 'high class' recreatie samen met duurzaamheid en respect voor de natuur. De luxe vakantievilla's en eilandstudio's in het park zijn in dat kader voorzien van lucht/water-warmtepompen. Dit is de inleiding van het artikel Punt West: Luxe resort met duurzame warmte, gepubliceerd door het vakblad warmtepompen in oktober 2015.

Lucht: onuitputtelijke energiebron voor warmtepompen

Lucht: onuitputtelijke energiebron voor warmtepompen

De afspraken uit het Lenteakkoord liegen er niet om. Er zullen grote stappen gezet moeten worden om onze gebouwen energiezuinig te maken. De EPC wordt verlaagd naar 0,4. Voor alle nieuwbouw geldt 0 op de meter in 2020 en alle bestaande gebouwen worden energieneutraal vanaf 2050. Dat geeft ons minder dan 35 jaar om 7 miljoen bestaande gebouwen aan te passen. Geen sinecure, maar ook zeker geen onmogelijke opgave. Om de doelstellingen te behalen moeten we niet alleen zorgen voor een integrale aanpak maar ook slim en efficiënt gebruik maken van energie. En vooral geen energie verspillen. De warmtepomp speelt hierin een cruciale rol.