De hybride warmtepomp is steeds meer gemeengoed aan het worden. Dit komt mede door de recente stijging van de energieprijzen. “De hybride warmtepomp is nu voor veel woningeigenaren haalbaar en betaalbaar”, zegt Vellinga. Daar komt bij dat het vanaf 2026 verplicht is om bij vervanging van de cv-ketel een duurzaam alternatief te kiezen. “Met als gevolg dat de vraag naar warmtepompen enorm is gestegen. We zien dat er druk ontstaat op de markt. De installateurs werken zich een slag in de ronde om aan de vraag te kunnen voldoen.”
Reden voor Remeha om het hybrid hero programma te ontwikkelen. Vellinga: “Hiermee helpen we de installateur bij het installeren. Dit doen we met tools, apps en een (online) training.”
Productielijn
Daarnaast heeft Remeha ingezet op het versnellen van de energietransitie. De beschikbaarheid van warmtepompen vormt namelijk nog steeds een probleem. “Er zijn nu nog lange levertijden, maar daar komt snel een eind aan”, weet Vellinga. “Zo openen we in Apeldoorn een nieuwe productlocatie waar we de hybride warmtepomp Elga Ace gaan produceren. De voorbereidingen zijn zo goed als klaar nu. Deze zomer starten we de productie. In 2023 produceren we 50.000 units van de Elga Ace; dit aantal wordt opgevoerd naar 140.000 stuks in 2024.”
Aanvulling assortiment
Maar Remeha doet meer. Het productportfolio wordt, rond de zomer, uitgebreid met het Elga Ace Monoblock. “Hiermee maken we het assortiment compleet”, vertelt Vellinga. “Het mooie is dat er dan geen f-gassencertificering nodig is. Het monoblock is ideaal voor installateurs die willen kennismaken met de warmtepomp. Ons doel is om het de installateur zo makkelijk mogelijk te maken.”
Hybrid hero programma
Ondertussen komt 2026 snel dichterbij, signaleert Vellinga. “De enorme vraag naar warmtepompen is blijvend. Als installateur moet je dan ook klaar zijn voor de toekomst. Met het hybrid hero programma gaan we de installateur van A tot Z ondersteunen en begeleiden.”
Dat doet Remeha met een online selectietool, persoonlijk advies en f-gassen ondersteuning. Verder is er een inbedrijfsstellingsapp en worden er trainingen aangeboden, zowel in de praktijk als online.
Met de online selectietool, kan de installateur zien of een woning geschikt is voor een hybride warmtepomp of voor een all electric warmtepomp. De installateurs kunnen de tool gebruiken om de klant te wijzen op wat de mogelijkheden zijn en op wat ze kunnen besparen.
Smart Start
Als een installateur een aanvraag krijgt voor een advies over het aanschaffen van een warmtepomp dan is de warmtepompwijzer, een online configurator, handig. Bij de inbedrijfstelling kan hij vervolgens de Smart Start app erbij pakken. Daarnaast kan de installateur bij de experts van Remeha advies vragen over de juiste oplossing, installatie of onderhoud.
Er is een compleet pakket aan middelen om het de installateur makkelijk te maken, schetst Vellinga. “Een aantal daarvan zijn al beproefd zoals de warmtepompwijzer en de F-gassen ondersteuning. Een nieuw onderdeel is het online trainingsprogramma. De online academy bestaat uit korte video’s met toetsvragen. De installateur komt in 75 minuten tijd alles te weten over het adviseren, selecteren en installeren van hybride warmtepompen.”
Daarnaast kan de installateur ook gebruikmaken van praktijktrainingen in Apeldoorn. “Het is een beetje afhankelijk van de wens van de installateur zelf of hij online deze kennis tot zich wil nemen of hij naar Apeldoorn komt. De koffie staat klaar in ieder geval.”
Netwerk
Als installateurs enthousiast geworden zijn en het (online) trainingsprogramma hebben gevolgd dan kunnen ze zich aanmelden voor het hybrid hero netwerk. Daar zijn diverse voordelen aan verbonden.
Zo krijgen installateurs bijvoorbeeld voorrang bij persoonlijke ondersteuning. Ze komen dan hoger in de lijst voor leads te staan en ze krijgen een hybrid hero label. De installateurs krijgen verder een marketingpakket aangeboden om zo hun opgedane kennis beter onder de aandacht van de consument te krijgen.
Dit artikel is gesponsord door Remeha.