Easytop afsluiters en kogelkranen

Easytop afsluiters en kogelkranen

Er zijn drie nieuwe modellen voor de Easytop-afsluiters en -kogelkranen van Viega.

Viega breidt het assortiment uit met drie nieuwe modellen afsluiters en kogelkranen in de Easytop-serie. Het gaat om een gewone schuine klepafsluiter (vrijstroomafsluiter, modelnummer 2237.2), een klepafsluiter met veerbelaste klep (gecombineerde vrijstroomafsluiter met terugslagklep, modelnummer 2238.2) en een terugslagklep (modelnummer 2239.2). De producten waren reeds leverbaar met persaansluiting en R-buitendraad en worden nu ook geleverd met Rp-binnendraad (½, ¾, 1, 1¼, 1½ en 2 Rp c.q. DN 15, 20, 25, 32, 40 en 50). De nieuwe klepafsluiters onderscheiden zich door het ergonomisch gevormde handwiel en de signaalkleurige positie-aanduiding aan de niet-stijgende spindel. Kenmerkend is verder de bronzen armatuurbehuizing waarin de volledig roestvast stalen klepzadeleenheid met standaard gevulkaniseerde afdichting is ondergebracht.

Onderhoudsvrije en hygiënische afsluiters

Net als de andere Easytop-systeemarmaturen, zijn de ventielbovendelen onderhoudsvrij en hebben ze geen dode ruimte. Daarmee voldoen ze in alle opzichten aan de strenge hygiëne-eisen die aan installatieonderdelen van drinkwaterinstallaties worden gesteld.

De afsluiters zijn geschikt voor een maximale bedrijfsdruk van 1,6 MPa (PN 16) en maximale bedrijfstemperatuur van 90 °C. Viega levert de schuine klepafsluiter met KIWA keur. De klepafsluiter met veerbelaste klep en de terugslagklep levert Viega met DVGW-keurmerk.

Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Klachten over de werking van warmtepompen zijn vaak terug te voeren op de aansluitingen en het leidingwerk. Daarin speelt de flow in het systeem een belangrijke rol. Is de flow niet goed, dan werkt het systeem niet optimaal - update 17-9-2024.

Beeld: Shutterstock

Installateur aansprakelijk voor verkeerde aansluiting warmtenet

Een installateur uit Genemuiden maakte een fout bij het aansluiten van het drinkwater in een nieuwbouwwoning. Hij is door het gerechtshof in hoger beroep veroordeeld en moet naast de proceskosten ook een schadevergoeding betalen. Volgens de eigenaar van het warmtenet is die 2,1 miljoen euro. De rechter oordeelt dat de werkelijke vergoeding uit onderzoek moet blijken.

Nieuwe productielijn Henco voor geïsoleerde meerlagen buis - foto: Henco

Buis en isolatie uit één fabriek

In april heeft Henco een productielijn gestart, die meerlaagse buizen in eigen fabriek van isolatie voorziet. Daarmee kan de Vlaamse producent van buizen en fittingen zeer efficiënt en flexibel voorzien in de vraag naar voorgeïsoleerde meerlagenbuizen.

Is het flow of debiet? Horseshoe waterval bij Niagara Falls

Flow uitgelegd

Volgens het Binas boekje worden de termen debiet en flow vaak door elkaar gebruikt. Volgens de dikke Van Dale is debiet de afvoercapaciteit van een rivier of andere waterloop in m3 per seconde. Flow is een leenwoord uit het Engels, dat stroom of stroming betekent. Maar wat doet flow of stroming met een verwarmingsinstallatie?

De Tempoflux 3 is een zelfsluitende toiletkraan die in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar is.

Stop de verspilling van drinkwater!

1 op 3 toiletten met reservoir in publieke instellingen krijgt te maken met lekkages. Meestal zijn de lekken onzichtbaar en worden ze niet hersteld, wat leidt tot extreem hoge verspilling van drinkwater.

Alles over Legionella

Alles over Legionella

Elke zomer steekt het de kop weer op in de landelijke pers: Legionella. Bij hoge buitentemperaturen zijn de omstandigheden voor ontwikkeling van Legionella natuurlijk gunstig. Maar Legionella is een risico om het hele jaar rekening mee te houden.

Normec helpt je een serieuze stap verder 

Normec helpt je een serieuze stap verder

Doen waar u goed in bent, daar geloven we in bij Normec. Onze specialisten ontzorgen onder andere op het gebied van legionellapreventie, zodat uw onderneming onbelemmerd door kan gaan.

Alles over drinkwater, grijs water en regenwater

Alles over drinkwater, grijs water en regenwater

Afvalwater bestaat niet... hemelwater en grijs water zijn schoon genoeg om te gebruiken voor wassen, sproeien en schoonmaken. Drinkwater wordt schaarser en duurder, zodat het gebruik van hemelwater en grijs water steeds meer voor de hand gaat liggen.