Krauma Easyfix bespaart installateur tot 4 uur installatietijd

Krauma Easyfix bespaart installateur tot 4 uur installatietijd

Buffervat, pomp, expansievat en vuilafscheider ineen: dat is de plug & play Krauma Easyfix in een notendop. Alles wat je normaliter los in het hydraulische circuit plaatst, zit erop. De toepassing van de Krauma Easyfix levert een besparing op de installatietijd van zo'n 4 uur. Aannemer Yilmaz Sogukcesme uit Roermond kan er over meepraten: zijn bedrijf heeft er intussen een aantal geplaatst. "Het buffervat is compact en het installatieproces is écht eenvoudig." Het product is onlangs door Celsis gelanceerd.

Sogukcesme is eigenaar van Correct Bouw & Afbouw. Hij noemt zijn bedrijf – ruim 20 jaar geleden opgericht – een allround bouwbedrijf dat totaaloplossingen biedt. Van kleinschalige verbouwing tot grootschalig project: Sogukcesme draait zijn hand nergens voor om, samen met zijn circa 30 medewerkers. Zijn werkgebied is Limburg, maar hij wil uitbreiden naar andere delen van het land. En België en Duitsland. Hij richt zich met name op particulieren. De aannemer heeft twee installateurs in dienst, als het nodig is werkt hij met andere installateurs.

Klantgerichte innovatie

Sogukcesme is al geruime tijd klant bij Celsis, distributeur in koel- en klimaattechniek in Apeldoorn. Hij koopt er airconditioners, warmtepompen en warmtepompboilers van Sinclair, montagemateriaal en – sinds kort – de innovatieve Krauma Easyfix.

De buffertank set is geschikt voor warmtepompen met een thermisch vermogen tussen de 6 en 10 kW. "De afgelopen maanden hebben we er een aantal geplaatst. Ik vind het vooral een perfecte oplossing voor mensen die met een warmtepomp hun huis willen verwarmen, dus via vloerverwarming of radiatoren. De Krauma is een perfecte oplossing voor het eenvoudig en simpel scheiden van het hydraulische circuit."

Ook voor de grotere capaciteiten warmtepompen is er goed nieuws: Celsis is momenteel bezig aan een set met een buffer van 100 liter, voor warmtepompen tot een vermogen van circa 16 kW.

Duurzaamheid en energie-efficiëntie

Naast de tijdsbesparing, wat resulteert in een aanzienlijke kostenbesparing, is de Krauma Easyfix ook een duurzame oplossing. De Krauma Easyfix vermindert namelijk het warmteverlies en optimaliseert de energie-efficiëntie van het warmtepompsysteem. Het buffertanksysteem scheidt het primaire circuit (warmtepomp) van het secundaire circuit (warmwater distributiecircuit) en zorgt daardoor voor een optimale en aangename temperatuur in huis. De Krauma Easyfix is volgens Celsis de volgende stap in de evolutie van warmtepompinstallaties. Het symmetrische ontwerp maakt het bovendien mogelijk dat het secundaire circuit aan beide kanten van de module kan worden gemonteerd. De Krauma Easyfix is voorzien van een voorgemonteerde wandbeugel. Ander groot voordeel: hij is niet alleen compatibel met de warmtepompen van Sinclair (eigen merk van Celsis), maar past ook op alle andere warmtepompen, ongeacht het type of merk.

Over de samenwerking

Sogukcesme vindt het prettig samenwerken met Celsis. "Ze denken mee, bieden ondersteuning als het moet en leveren snel. Als ik voor 16.00 uur ’s middags iets bij Celsis bestel, heb ik alles om 7.00 uur de volgende ochtend binnen. Dat is heel prettig."

Dit artikel is gesponsord door Celsis.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Herbestemming kerk Eerde: bestaande bouw

Geloof, hoop en installatietechniek: herbestemming kerk in Eerde

Steeds vaker worden kerken gesloopt of herbestemd. Ook in Eerde wordt de beeldbepalende Sint Antonius Abt getransformeerd. Het gehele gebouw blijft bestaan. Daarbij blijft een deel van het gebouw in gebruik als kerk. Ten behoeve van nieuwe functies wordt het bestaande gebouw ook aangevuld met nieuwbouw.

Beeld: Winnond/Shutterstock.com

Riothermie uitgelegd

Dagelijks verdwijnt er bij elk huishouden veel warmte via het afvalputje in het rioleringsstelsel. Afkomstig van de douche, de wasmachine, het afwasteiltje of bijvoorbeeld door het afgieten van de gekookte aardappels.

Beeld: Wut_Moppie/Shutterstock.com

Kleinere delta T vraagt om grotere flow

Bij de aanschaf van een warmtepomp treft een installateur als uitgangssituatie meestal een cv-installatie met hr-ketel aan. De ketel is standaard ingesteld op een hogere afgiftetemperatuur dan optimaal is voor de warmtepomp. Bij een lagere temperatuur van het cv-water is een grotere flow nodig om een woning op hetzelfde niveau te kunnen verwarmen.

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

In de huidige trend van duurzame en energie-efficiënte woningen speelt renovatie een steeds belangrijkere rol. Bestaande woningen worden grondig aangepakt om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook het wooncomfort te verbeteren. Een essentieel, maar vaak onderschat aspect van dit proces is ventilatie. Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat, vooral bij renovatieprojecten.

Beeld: Shutterstock

Installatie-arm bouwen breekt nog niet door

Sander Woertman, programmaleider van het Lente-Akkoord 2.0, had op meer gehoopt. De titel van de bijeenkomst, 'Doorbraaksessie installatie-arm bouwen', leidde niet helemaal tot de gewenste doorbraak. Maar gelukkig zijn er wel een drietal acties geformuleerd waarmee hij de komende maanden mee aan de slag kan.

Een rij buitenunits van werkende warmtepompen voor het Holland Warmte Huis - foto: Margo van Voskuilen

Werkende warmtepompen overtuigen de consument

Waar bij de meeste verkooplocaties de techniek angstvallig is weggestopt, windt Holland Warmte er geen doekjes om. Sterker nog, bij het nieuwe inspiratiecentrum in Numansdorp wachten de buitenunits van verschillende types warmtepompen de klanten buiten al op.

Afbeelding gemaakt met behulp van NightCafé AI

LDES uitgelegd

LDES staat voor Long Duration Energy Storage, oftewel het voor langere tijd opslaan van energie. Die vertaling is een beetje kort door de bocht, want bij LDES gaat het niet alleen over het gedurende langere periodes opslaan, maar ook over het over langere periodes kunnen afgeven van energie.

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische bouwsector

BouwKennis Jaarrapport: een handig kompas voor de dynamische...

Hoe zet je als professional in de bouw of de installatiesector de juiste koers in een markt die telkens nieuwe uitdagingen kent, zoals stijgende grondstofprijzen, de verschuiving naar modulaire en biobased woningbouw en een groeiende aantal eenpersoonshuishoudens? Zonder inzicht in deze trends is het bepalen van een bedrijfsstrategie een hachelijke zaak. Het BouwKennis Jaarrapport Nederland 2024 biedt de antwoorden en inzichten die jij als producent, handelsonderneming of installateur nodig hebt.