Ultieme geluidsreductie voor uw project: nieuwe Wavin AS+

Ultieme geluidsreductie voor uw project: nieuwe Wavin AS+

Snellere en eenvoudige installatie, compact ontwerp én optimale geluidsabsorptie: bij de doorontwikkeling van Wavin AS is niets aan het toeval overgelaten. Deze nieuwe generatie Wavin AS+ is het perfecte geluidsarme afvoersysteem, voor bouwkundig adviseurs én installateurs.

Overal waar een geluidsarme afvoer van belang is

Van hotels en kantoren tot ziekenhuizen en appartementen: overal waar een geluidsarme afvoer van belang is, kunt u ervan op aan dat Wavin AS+ de aangewezen oplossing is. Naast 30 jaar ervaring hebben we meer dan 16.000 uur besteed aan het testen van het geluidsniveau, het onderzoeken van nieuwe materialen en het ontwikkelen van een innovatieve manchet die geen glijmiddel nodig heeft.

Gepatenteerde blauwe manchet en golvend spie-eind

De blauwe manchet is dan ook een van de grote voordelen van het nieuwe afvoersysteem: deze zorgt ervoor dat u bij de installatie geen glijmiddel meer nodig hebt. Ook voorkomt de vorm van de gepatenteerde manchet lekkages en verkleint deze de kans op installatiefouten. Daar komt bij dat het golvende spie-eind de insteekkracht aanzienlijk vermindert, zelfs nu er geen glijmiddel meer nodig is.

Wavin-ASMaximale demping lucht- en contactgeluid

De optimale reductie van luchtgeluid komt door een unieke combinatie van hoge massa kunststof en een juiste wanddikte: met 5,3 mm wanddikte voor buizen van 110 mm en een dichtheid van 1,9 kg/dm3 presteert Wavin AS+ beter dan elk ander systeem op de markt. Daarnaast wordt het contactgeluid van de afvoer gedempt door de lage elasticiteitsmodulus van het flexibele PP-materiaal en de speciaal ontworpen beugels.

Geen twijfel meer over geluidsvoorschriften

Met Wavin AS+ kunt u daarom aan de zwaarste geluidsvoorschriften voldoen. Om dit te controleren is de Wavin SoundCheck Tool ontwikkeld. Dit is een online programma waarmee u zelf het geluidsniveau van uw project berekent. De tool is ontwikkeld door een gespecialiseerd akoestisch ingenieursbureau en is geschikt om 10 lucht- en contactgeluidvariabelen in kaart te brengen.

Gemakkelijk zelf het geluidsniveau berekenen

De SoundCheck Tool simuleert het geluidsniveau van uw installatie en berekent de geluidsniveaus op basis van individuele parameters. De werking tool is eenvoudig: in slechts 6 duidelijk gedefinieerde en intuïtieve stappen krijgt u antwoord op de vraag of uw ontwerp voldoet aan de geluidseisen. Omdat deze geluidsvoorschriften in de bouw voortdurend worden bijgewerkt, zorgen wij ervoor dat onze online tool altijd up-to-date is.

Wavin AS+ maakt deel uit van een breed productassortiment van binnenrioleringen. Het geluidsarme systeem kan op allerlei plekken worden toegepast”

De beste oplossing voor uw project

Wavin AS+ maakt deel uit van een breed productassortiment van binnenrioleringen. Het geluidsarme systeem kan op allerlei plekken worden toegepast. Van vrijverval regenwaterafvoersystemen tot commerciële keukens met hoge temperaturen en vethoudend water. Wij helpen u graag aan de beste oplossing voor uw situatie.

Ontdek alle voordelen van Wavin AS+

Benieuwd naar alle voordelen van Wavin AS+? De mogelijkheden van dit systeem leren kennen? Of al aan de slag met de SoundCheck Tool voor uw project? Ontdek de mogelijkheden van Wavin AS+.

Dit artikel is gesponsord door Wavin

Beeld: Master1305/Shutterstock.com

Riothermie: zwemmen in rioolwarmte

Binnen het rioolstelsel in Vlaanderen stroomt genoeg energie om 400 grote gebouwen van warmte te voorzien. Dit bericht, gebaseerd op gedetailleerde berekeningen, is onlangs gepubliceerd door Aquafin, een bedrijf dat onder meer riothermie-projecten initieert. Dit zou een jaarlijks vermindering in CO2 -uitstoot van 40.000 ton kunnen betekenen.

Beeld: Wut_Moppie/Shutterstock.com

Kleinere delta T vraagt om grotere flow

Bij de aanschaf van een warmtepomp treft een installateur als uitgangssituatie meestal een cv-installatie met hr-ketel aan. De ketel is standaard ingesteld op een hogere afgiftetemperatuur dan optimaal is voor de warmtepomp. Bij een lagere temperatuur van het cv-water is een grotere flow nodig om een woning op hetzelfde niveau te kunnen verwarmen.

Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Flow heeft sleutelrol in warmtepomp installatie

Klachten over de werking van warmtepompen zijn vaak terug te voeren op de aansluitingen en het leidingwerk. Daarin speelt de flow in het systeem een belangrijke rol. Is de flow niet goed, dan werkt het systeem niet optimaal - update 17-9-2024.

Welke leidingdiameter bij warmtepompen? - beeld: Shutterstock

Leiding diameter bepalen van warmtepompinstallaties

Het bepalen van de diameter voor de leidingen van een warmtepompinstallatie lijkt in eerste instantie simpel. In de praktijk blijkt dit toch aardige toer. Bovenal is het formaat van de leidingen... leidend. De juiste diameter kan het verschil maken tussen een goed en slecht presterende warmtepomp.

Nieuwe productielijn Henco voor geïsoleerde meerlagen buis - foto: Henco

Buis en isolatie uit één fabriek

In april heeft Henco een productielijn gestart, die meerlaagse buizen in eigen fabriek van isolatie voorziet. Daarmee kan de Vlaamse producent van buizen en fittingen zeer efficiënt en flexibel voorzien in de vraag naar voorgeïsoleerde meerlagenbuizen.

Op de kruising van WaterStraat en HittePlein komen waterberging en adiabatische koeling samen - foto: Margo van Voskuilen

Waterberging: het mes snijdt aan twee kanten

In Kopenhagen viel in 2011 binnen twee uur tijd meer dan 150 mm regen. De schade die daardoor ontstond was bijna 1 miljard euro. Sindsdien is deze 'Kopenhagenbui' vaak als rekenvoorbeeld gebruikt bij studies over wateroverlast.

Alle appartementen van project Cruquiuswerf zijn voorzien van een luchtwaterwarmtepomp. De buitenunits voor de warmtepompen zijn op de daken geplaatst.

Luchtwaterwarmtepompen zorgen voor comfort in project Cruquiuswerf

Door de toepassing van individuele luchtwaterwarmtepompen van Alklima/Mitsubishi Electric voor elk appartement in project Cruquiuswerf ervaren de bewoners veel comfort. Ze kunnen zelf individueel bepalen of ze de woning willen koelen of verwarmen. Elke woning is voorzien van vloerverwarming en -koeling, wtw-ventilatie en een boilervat voor warm tapwater dat is afgestemd op de comfortwensen.

NEN 3215 voor gebouwriolering aangepast

NEN 3215 voor gebouwriolering aangepast

De NEN 3215 voor gebouwriolering omschrijft aan welke eisen de afvoer van hemelwater en huishoudelijk afvalwater moet voldoen. Het Bouwbesluit verwijst hiervoor naar deze norm. De norm is op een aantal punten gewijzigd, verduidelijkt en geactualiseerd.