Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Alfea Extensa M monobloc: stijlvol uiterlijk, stille en veilige werking

Atlantic presenteert haar nieuwste lucht/water warmtepomp; de Alfea Extensa M monobloc. Deze nieuwe monobloc range staat garant voor stilte, betrouwbaarheid en installatiegemak.

De monobloc buitenunit van de Alfea Extensa M van Atlantic onderscheidt zich met een stijlvol uiterlijk en een stille, veilige werking. En met een capaciteit van 5-11kW en een watertemperatuur tot 60 graden, past deze warmtepomp zowel in nieuwbouw oplossingen als bestaande bouw. Door de all-in-one technologie (buffervat, ontkoppelingspomp, aftapkraan, geïntegreerde elektrische back-up en vuilafscheider) is de monobloc compleet en eenvoudig te installeren.

Geen F-gas certificering nodig

Met de monobloc richt Atlantic zich specifiek op installateurs die geen F-gas certificering hebben. Bij de Alfea Extensa M is alle technologie geïntegreerd in de binnenunit, zowel het buffervat, de ontkoppelingspomp en de aftapkraan als de elektrische back-up en de vuilafscheider. De warmtepomp is daardoor snel en eenvoudig te installeren. De geïntegreerde hydraulische componenten verminderen bovendien de montagetijd aanzienlijk, wat een voordeel is voor installateurs.

Voor eenvoudige installatie en kleine ruimtes is de Alfea Extensa M monobloc uiterst geschikt. Het compacte formaat, de stille buitenunit en eenvoudige installatie zorgen ervoor dat deze warmtepomp perfect geïnstalleerd kunnen worden in bestaande woningen in plaats van een cv-ketel.

Daarbij is de Alfea Exensa M is  één van de stilste lucht/water warmtepompen op de markt. De buitenunits van 5 en 6 kW produceren slechts 30 dB(A) op 5 m en de buitenunit van 8kW produceert slechts 34 dB(A) (conform ERP data, 5M Q=2).

Compact alles-in-een binnendeel

Deze warmtepomp is geschikt voor toepassingen met diverse warmte-afgiftesystemen en biedt ook de mogelijkheid tot koeling. Een opvallend kenmerk van dit systeem is de ingebouwde parallelbuffer in het binnendeel, waardoor een hydraulische ontkoppeling mogelijk is.

De interne componenten van het binnendeel omvatten onder andere een 16-liter buffervat, een expansievat en een secundaire pomp, die zorgen voor een hydraulische scheiding tussen het primaire en secundaire circuit. Deze hydraulische scheiding wordt door Atlantic 'Smart Protect' genoemd. 

Smart Protect voor verhoogde levensduur

Het Smart Protect-systeem waarborgt de optimale werking van de warmtepomp op de lange termijn en maximaliseert de prestaties gedurende de gehele levensduur. Tevens beschermt dit systeem de warmtepomp uitmuntend tegen vorst en vervuiling.

Dit systeem brengt de installatie van de warmtepomp naar een hoger niveau, zonder extra benodigde installatieruimte. Deze unieke ontkoppelingsmethode tussen de buitenunit en het afgiftesysteem zorgt voor bescherming van de warmtewisselaar en een gegarandeerde flow over de buitenunit.

Twee uitvoeringen

Atlantic biedt de Alfea Extensa M monobloc in zowel een wandmodel als torenopstelling aan. Beide versies zijn uitgerust met sensoren voor temperatuur- en volumemeting, evenals smart-grid-functionaliteit voor energieopslag.

Alfea Extensa M Wandmodel - Met deze binnenunit heb je vrijwel alle hydraulische componenten in één behuizing. De 16 liter parralelbuffer, expansievat en secundaire pomp zijn geïntegreerd. Het model heeft een intuïtieve digitale bediening met kleurenscherm en tekst. Nog eenvoudiger is hij te bedienen vanaf de Navilink 225 of Navilink 228 thermostaat.

Alfea Extensa M DUO - Deze binnenunit produceert warm water voor verwarming op 55°C, zelfs bij strenge vorst. Hij produceert ook warm water voor huishoudelijk gebruik en slaat dit op in een geïntegreerde boiler van 190 liter of 230 liter. Dit is ideaal voor de tapwaterbehoefte van kleine en middelgrote gezinnen. Koelen (d.m.v. vloerkoeling) is in de standaarduitrusting ook mogelijk.

Direct aan de slag

Aan de slag met de Alfea Extensa M monobloc? Dan is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een (kosteloze) training van Atlantic. Deze training is geschikt voor installateurs en monteurs die meer inzicht willen verkrijgen in de werking en voordelen van de monobloc lucht/water warmtepomp Alfea Extensa M.

De theorie en de praktijk worden samen op 1 dag gegeven in het trainingcentrum van Groupe Atlantic Nederland, te Veenendaal.

Meer informatie over de trainingen, de Alfea Extensa M monobloc en Groupe Atlantic Nederland

Dit artikel is gesponsord door Atlantic.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

In de huidige trend van duurzame en energie-efficiënte woningen speelt renovatie een steeds belangrijkere rol. Bestaande woningen worden grondig aangepakt om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook het wooncomfort te verbeteren. Een essentieel, maar vaak onderschat aspect van dit proces is ventilatie. Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat, vooral bij renovatieprojecten.

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Slechte ventilatie: zo herken je de tekenen van slijtage

Een naar behoren werkend ventilatiesysteem is een essentieel onderdeel van goed geïsoleerde woningen, omdat ze ondanks de luchtdichtheid van de woning, zorgen voor een gezond binnenklimaat. In dit artikel delen we inzichten van Johan Leenders, key account manager van de businessunit installatie bij Duco. Hij heeft het over het belang van het herkennen van slijtage, verminderde prestaties en het vervangen van ventilatiesystemen.

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Wat doet kalibratie met je meetinstrumenten?

Als je een meetinstrument laat kalibreren, is de verwachting vaak dat het instrument meteen ook wordt gecontroleerd, onderhouden en indien nodig gerepareerd en/of bijgesteld (gejusteerd). Bij Euro-Index gebeurd het inderdaad op deze wijze, maar er zijn er grote verschillen tussen de geleverde diensten van kalibratielaboratoria.

Met circulaire stand wil Remeha statement maken

Met circulaire stand wil Remeha statement maken

Theaterlampen die gemaakt zijn van in onbruik geraakte expansievaten, een bar die deels bestaat uit verzameld verpakkingsmateriaal van cv-ketels, reclamedoeken waar later tasjes van gestikt worden en géén verhoogde houten vloer: met misschien wel de meest circulaire stand van allemaal wil Remeha op de VSK 2024 graag een statement over duurzaamheid maken. VSK is dé beurs voor de totale installatiebranche.

Herbestemming kerk Eerde: bestaande bouw

Geloof, hoop en installatietechniek: herbestemming kerk in Eerde

Steeds vaker worden kerken gesloopt of herbestemd. Ook in Eerde wordt de beeldbepalende Sint Antonius Abt getransformeerd. Het gehele gebouw blijft bestaan. Daarbij blijft een deel van het gebouw in gebruik als kerk. Ten behoeve van nieuwe functies wordt het bestaande gebouw ook aangevuld met nieuwbouw.

Foto: Margo van Voskuilen

Welke designradiatoren voldoen bij lage temperatuur verwarming?

Bij verwarmingssystemen met een delta-T van 5 °C denk je in eerste instantie vooral aan vloerverwarming. Als er ook radiatoren moeten komen, zijn dat (z)ltv radiatoren. Groot afgifte-oppervlak, eventueel met ingebouwde convectorventilatoren. Glad en strak, en ook in kleur leverbaar. Maar wat als je klant een meer uitgesproken model radiator wil, bijvoorbeeld een designradiator in hal of badkamer?

Beeld: Master1305/Shutterstock.com

Riothermie: zwemmen in rioolwarmte

Binnen het rioolstelsel in Vlaanderen stroomt genoeg energie om 400 grote gebouwen van warmte te voorzien. Dit bericht, gebaseerd op gedetailleerde berekeningen, is onlangs gepubliceerd door Aquafin, een bedrijf dat onder meer riothermie-projecten initieert. Dit zou een jaarlijks vermindering in CO2 -uitstoot van 40.000 ton kunnen betekenen.

Beeld: Winnond/Shutterstock.com

Riothermie uitgelegd

Dagelijks verdwijnt er bij elk huishouden veel warmte via het afvalputje in het rioleringsstelsel. Afkomstig van de douche, de wasmachine, het afwasteiltje of bijvoorbeeld door het afgieten van de gekookte aardappels.

Geweermakershuisje bij Museum Kruithuis

Monument van energielabel E naar A++

Museum Kruithuis in 's-Hertogenbosch is mede door installatiebedrijf Kuijpers van energielabel E opgewaardeerd naar energielabel A++. Daarmee is het eeuwenoude monumentale gebouw klaar voor de toekomst.

Beeld: One Pony/Shutterstock.com

Subsidie kleine lucht/water-warmtepompen in 2025 lager

Met de publicatie in de Staatscourant van 12 november 2024 van de wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met enkele aanpassingen in de subsidiemodule Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing is het definitief. De ISDE subsidie voor lucht/water-warmtepompen wijzigt in 2025.

Beeld: Wut_Moppie/Shutterstock.com

Kleinere delta T vraagt om grotere flow

Bij de aanschaf van een warmtepomp treft een installateur als uitgangssituatie meestal een cv-installatie met hr-ketel aan. De ketel is standaard ingesteld op een hogere afgiftetemperatuur dan optimaal is voor de warmtepomp. Bij een lagere temperatuur van het cv-water is een grotere flow nodig om een woning op hetzelfde niveau te kunnen verwarmen.

Beeld: Shutterstock

Installatie-arm bouwen breekt nog niet door

Sander Woertman, programmaleider van het Lente-Akkoord 2.0, had op meer gehoopt. De titel van de bijeenkomst, 'Doorbraaksessie installatie-arm bouwen', leidde niet helemaal tot de gewenste doorbraak. Maar gelukkig zijn er wel een drietal acties geformuleerd waarmee hij de komende maanden mee aan de slag kan.