NIBE S2125: de stilste lucht/water monoblock warmtepomp in de markt

NIBE S2125: de stilste lucht/water monoblock warmtepomp in de markt

De warmtepompen van de nieuwe S2125-serie van NIBE zijn niet alleen de stilste modulerende lucht/water monoblock warmtepompen in de markt, maar onderscheiden zich ook door een zeer hoog rendement. Dankzij hun hoge aanvoertemperatuur (tot liefst 75 °C) kunnen ze bovendien worden aangesloten op een bestaand afgiftesysteem met radiatoren. De nieuwste warmtepompen van NIBE zijn dan ook breed toepasbaar in nieuwbouw én bestaande bouw.

Bijzonder hoge prestaties 

Bij de ontwikkeling van de S2125-serie besteedde NIBE veel aandacht aan geluidsreductie. Hierdoor zijn de buitenunits zó stil dat ze in veel gevallen zonder geluidsbeperkende maatregelen op slechts 2 meter (type 8) of 3 meter (type 12) van de erfgrens kunnen worden geplaatst! Een andere onderscheidende eigenschap is de hoge aanvoertemperatuur: 70 °C bij een buitentemperatuur van -7 °C en zelfs tot 75 °C bij een buitentemperatuur van 15 °C. Daarbij leveren beide uitvoeringen een zeer hoog jaarrendement (SCOP) van 5,0 (bij 35 °C) én kunnen ze comfortabel koelen. Dankzij deze unieke combinatie van eigenschappen kan de nieuwe S2125-serie van NIBE een uitstekende lucht/water warmtepompoplossing bieden voor zowel nieuwe als bestaande woningen.

Verwarmings- en tapwatercomfort

NIBE levert de S2125 warmtepompen in twee vermogensranges. De NIBE S2125-8 heeft een modulerend vermogen van 2,4 tot 6,7 kW bij 7/35 °C, bij de NIBE S2125-12 bedragen deze vermogenswaarden 2,5 tot 9,9 kW. Beide uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met diverse complete NIBE VVM (S) binnenunits en NIBE SMO (S) regelunits. De VVM binnenunits zijn voorzien van een ingebouwde boiler van 180 liter, terwijl aan een SMO regelunit een separaat op te stellen boiler van bijvoorbeeld 300 of zelfs 500 liter kan worden gekoppeld. Zo kan voor vrijwel elke situatie een warmtepompinstallatie op maat worden ontworpen.

Bij een NIBE warmtepomp en bijbehorende regeling is het altijd mogelijk om van een hybride installatie een all-electric installatie te maken.”

Vanwege het grote temperatuurbereik van de S2125 (+/- 30 – 75 °C)  past de S2125 perfect in zowel nieuwe als bestaande woningen. In het laatste geval kan meteen een All-Electric installatie worden gemaakt, maar ook een All-Electric Ready hybride installatie is mogelijk. Bij een NIBE warmtepomp en bijbehorende regeling is het namelijk altijd mogelijk om in een hybride installatie de cv-ketel te vervangen door een boiler en een klein elektrische element, om op een later tijdstip van een hybride installatie een all-electric installatie te maken.

Bij +15 °C buitentemperatuur kan een cv-aanvoertemperatuur van 75 °C worden geleverd en bij -7 °C is dit 70 °C. In feite is de S2125 dus een hoog temperatuur warmtepomp, die ook een lage temperatuur kan leveren, én kan koelen. Het de hoge cv-temperatuur kan ook de boiler, met de compressor, naar een hogere temperatuur worden gebracht, waardoor het tapwatercomfort van de aangesloten binnenunit of losse boiler ook wordt verhoogd.

Connectiviteit en duurzaamheid

De VVM binnenunits en SMO regelunits bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van connectiviteit, bediening en monitoring. Zo kunnen de versies uit de NIBE S-serie draadloos communiceren met een brede range draadloze Smart Home accessoires. En dan onderscheidt de NIBE S2125 zich – dankzij de toepassing van een natuurlijk koudemiddel – ook nog eens door een  zeer lage GWP-waarde (Global Warming Potential) van slechts 3.

Benieuwd naar de S2125? Kijk dan op www.nibenl.nl.

Dit artikel is gesponsord door Nibe Energietechniek.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Tabel verwachte besteding verduurzaming consumenten 2024 - bron: Multiscope

Duurzaam maar niet te duur: zuinige Nederlander investeert vooral in...

De investering in woningverduurzaming daalt in 2024 fors ten opzichte van 2023, volgens onderzoek Duurzaam Wonen van Multiscope. Volgens dat onderzoek onder 5.792 respondenten, besteedden Nederlanders in 2023 nog €14 miljard euro aan woningverduurzaming. De belangrijkste redenen daarvoor zijn het milieu, geldbesparing en woongenot.

Investeringen verduurzaming gebouwen onrendabel: ja of nee?

Investeringen verduurzaming gebouwen onrendabel: ja of nee?

Het artikel 'Klimaatambities bouw onhaalbaar volgens EIB' dat op Gawalo verscheen, riep nogal wat vragen op bij Jorrit Jouwsma, directeur/eigenaar van De Duurzame Oplossing. Na het lezen van het volledige rapport 'Klimaatambities in de gebouwde omgeving' van het EIB kwamen daar nog extra vragen bij. Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw, bleek bereid tot een gesprek, waarbij ook Gawalo aanwezig was.

Verduurzamen: goed voorbeeld doet goed volgen

Verduurzamen: goed voorbeeld doet goed volgen

Bijna de helft van de Nederlandse woningeigenaren laat zich beïnvloeden door hun omgeving om hun woning te verduurzamen. Positieve verhalen van buren, vrienden en familie over besparingen en andere voordelen van verduurzaming trekken vooral jongeren over de streep.

'Met warmteopslag sla je twee vliegen in één klap' 

'Met warmteopslag sla je twee vliegen in één klap'

Netcongestie vraagt niet alleen forse uitbreiding en verzwaring van het elektriciteitsnet. Met slimme oplossingen moet de transportcapaciteit zo optimaal mogelijk benut worden. Maar ook warmteopslag gaat een belangrijke rol spelen. Jasmijn Kleij, innovatieanalist bij TKI Urban Energy, licht de mogelijkheden toe.

Herbestemming kerk Eerde: bestaande bouw

Geloof, hoop en installatietechniek: herbestemming kerk in Eerde

Steeds vaker worden kerken gesloopt of herbestemd. Ook in Eerde wordt de beeldbepalende Sint Antonius Abt getransformeerd. Het gehele gebouw blijft bestaan. Daarbij blijft een deel van het gebouw in gebruik als kerk. Ten behoeve van nieuwe functies wordt het bestaande gebouw ook aangevuld met nieuwbouw.

Beeld: Winnond/Shutterstock.com

Riothermie uitgelegd

Dagelijks verdwijnt er bij elk huishouden veel warmte via het afvalputje in het rioleringsstelsel. Afkomstig van de douche, de wasmachine, het afwasteiltje of bijvoorbeeld door het afgieten van de gekookte aardappels.

Beeld: One Pony/Shutterstock.com

Subsidie kleine lucht/water-warmtepompen in 2025 lager

Met de publicatie in de Staatscourant van 12 november 2024 van de wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met enkele aanpassingen in de subsidiemodule Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing is het definitief. De ISDE subsidie voor lucht/water-warmtepompen wijzigt in 2025.

Beeld: Wut_Moppie/Shutterstock.com

Kleinere delta T vraagt om grotere flow

Bij de aanschaf van een warmtepomp treft een installateur als uitgangssituatie meestal een cv-installatie met hr-ketel aan. De ketel is standaard ingesteld op een hogere afgiftetemperatuur dan optimaal is voor de warmtepomp. Bij een lagere temperatuur van het cv-water is een grotere flow nodig om een woning op hetzelfde niveau te kunnen verwarmen.

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

In de huidige trend van duurzame en energie-efficiënte woningen speelt renovatie een steeds belangrijkere rol. Bestaande woningen worden grondig aangepakt om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook het wooncomfort te verbeteren. Een essentieel, maar vaak onderschat aspect van dit proces is ventilatie. Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat, vooral bij renovatieprojecten.

Beeld: Shutterstock

Installatie-arm bouwen breekt nog niet door

Sander Woertman, programmaleider van het Lente-Akkoord 2.0, had op meer gehoopt. De titel van de bijeenkomst, 'Doorbraaksessie installatie-arm bouwen', leidde niet helemaal tot de gewenste doorbraak. Maar gelukkig zijn er wel een drietal acties geformuleerd waarmee hij de komende maanden mee aan de slag kan.

Een rij buitenunits van werkende warmtepompen voor het Holland Warmte Huis - foto: Margo van Voskuilen

Werkende warmtepompen overtuigen de consument

Waar bij de meeste verkooplocaties de techniek angstvallig is weggestopt, windt Holland Warmte er geen doekjes om. Sterker nog, bij het nieuwe inspiratiecentrum in Numansdorp wachten de buitenunits van verschillende types warmtepompen de klanten buiten al op.

Afbeelding gemaakt met behulp van NightCafé AI

LDES uitgelegd

LDES staat voor Long Duration Energy Storage, oftewel het voor langere tijd opslaan van energie. Die vertaling is een beetje kort door de bocht, want bij LDES gaat het niet alleen over het gedurende langere periodes opslaan, maar ook over het over langere periodes kunnen afgeven van energie.