Bespaar nu energie met de warmtepompboilers van Atlantic

Bespaar nu energie met de warmtepompboilers van Atlantic

Met de warmtepompboilers van Atlantic kun je het hele jaar door op duurzame wijze van warm tapwater genieten. Ze zijn hét duurzame alternatief voor een elektrische boiler, geiser of warm water via de cv-installatie. Het is een gasloze oplossing voor warm water en ze verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele elektrische boilers zonder aan comfort in te boeten.

De warmtepompboilers van Atlantic verbruiken tot 70% minder energie dan traditionele boilers, zonder aan comfort in te boeten. Een gezin van 4 personen verbruikt gemiddeld 180 liter warm water per dag. Om dit op te warmen tot 50°C, heeft een gewone elektrische boiler zo’n 4kWh per dag nodig. Een warmtepompboiler verbruikt tot 70% minder vermogen. De winst is snel berekend:

Van warm water op gas naar een warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler bespaar je direct op je gasrekening en ze zijn zuinig in stroomverbruik. Voorbeeld: Een huishouden verbruikt 1200 m3 gas per jaar. Het aandeel van warm tapwater is 20%. De overstap van gas naar een warmtepompboiler levert het volgende op:

Koppeling met PV-panelen

Door de versobering van de salderingsregeling, wordt een warmtepompboiler met koppeling op PV-panelen een aantrekkelijke oplossing. De warmtepompboiler werkt dan als batterij, waarin overtollig opgewekte energie wordt opgeslagen.

Calypso

De Calypso is uiterst compact en ideaal voor kleine tapwaterverbruikers (studio’s en kleine appartementen). Hij is verkrijgbaar in 100 en 150 liter. De ruimtebesparende wandmontage, de snelle opwarmtijd en de intelligente Smart Control-functie zorgen voor optimaal comfort. De Calypso mag met trots het energielabel A+ dragen. De warmtepomp onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 50-52°C. Elektriciteit is enkel nodig om de pomp te laten functioneren. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

Met een COP van 2,75 (type VM-100L) en 3,21 (type VM-150L) levert een Calypso over een volledig jaar meer dan driemaal zoveel energie dan hij verbruikt. Voor maximaal rendement en een lange levensduur is de Calypso uitgerust met de beste technologie die Atlantic te bieden heeft: een hoogwaardige emaillelaag en een steatiet weerstand (minder kalkafzetting) met een ACI Hybride anode (anti-corrosiebescherming).

Met de CozyTouch technologie kan de Calypso op afstand worden bediend met een smartphone. Zo houdt je het comfort en verbruik letterlijk en figuurlijk in de hand.

Explorer

De Explorer is geschikt voor de grotere tapwaterverbruikers en is verkrijgbaar in 200 en 270 liter. Ook de Explorer is zeer energiezuinig en onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 60°C. Elektriciteit is enkel nodig om de warmtepomp te laten functioneren. De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen én wanneer de gebruiker kiest voor snel opwarmen, zogenaamde Boost Mode. De Explorer verbruikt daarom 60% tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

Dankzij de droge weerstand (steatiet) en het keramische verwarmingselement is de Explorer bestand tegen agressief en kalkhoudend water. Een bijkomend voordeel is dat u de boiler niet leeg hoeft te laten lopen om de weerstand te vervangen. De titaananode in het midden van het stalen vat wordt aangedreven door een elektronische printplaat die d.m.v. een minimale spanning het opslagvat levenslang beschermt tegen corrosie.

Met de CozyTouch technologie kan de Explorer bovendien op afstand worden bediend met een smartphone. Zo houdt je het comfort en verbruik letterlijk en figuurlijk in de hand.

Dit artikel is gesponsord door Groupe Atlantic Nederland.

Klimaatbeheersing 1+2

  • Profiteer van de setprijs
  • Warmtetechnieken
  • NIEUWE EDITIE: Luchtbehandeling, Ventilatie en Koeling
  • Uitgebreide kennis
  • Praktische oplossingen
Afbeelding gemaakt met behulp van NightCafé AI en Pixlr

Bèta-factor of β-factor uitgelegd

Wat is dat precies, de β-factor, en wat kun je ermee? Is het raadzaam om hem op 1 te houden, of kan dat (een stuk) lager? En hoe passen de hybride en modulerende warmtepomp in dit verhaal?

Herbestemming kerk Eerde: bestaande bouw

Geloof, hoop en installatietechniek: herbestemming kerk in Eerde

Steeds vaker worden kerken gesloopt of herbestemd. Ook in Eerde wordt de beeldbepalende Sint Antonius Abt getransformeerd. Het gehele gebouw blijft bestaan. Daarbij blijft een deel van het gebouw in gebruik als kerk. Ten behoeve van nieuwe functies wordt het bestaande gebouw ook aangevuld met nieuwbouw.

Beeld: Winnond/Shutterstock.com

Riothermie uitgelegd

Dagelijks verdwijnt er bij elk huishouden veel warmte via het afvalputje in het rioleringsstelsel. Afkomstig van de douche, de wasmachine, het afwasteiltje of bijvoorbeeld door het afgieten van de gekookte aardappels.

Beeld: One Pony/Shutterstock.com

Subsidie kleine lucht/water-warmtepompen in 2025 lager

Met de publicatie in de Staatscourant van 12 november 2024 van de wijziging van de Regeling nationale EZK- en LNV-subsidies in verband met enkele aanpassingen in de subsidiemodule Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing is het definitief. De ISDE subsidie voor lucht/water-warmtepompen wijzigt in 2025.

Beeld: Wut_Moppie/Shutterstock.com

Kleinere delta T vraagt om grotere flow

Bij de aanschaf van een warmtepomp treft een installateur als uitgangssituatie meestal een cv-installatie met hr-ketel aan. De ketel is standaard ingesteld op een hogere afgiftetemperatuur dan optimaal is voor de warmtepomp. Bij een lagere temperatuur van het cv-water is een grotere flow nodig om een woning op hetzelfde niveau te kunnen verwarmen.

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

Ventilatieoplossingen voor elk renovatieproject

In de huidige trend van duurzame en energie-efficiënte woningen speelt renovatie een steeds belangrijkere rol. Bestaande woningen worden grondig aangepakt om niet alleen de energierekening te verlagen, maar ook het wooncomfort te verbeteren. Een essentieel, maar vaak onderschat aspect van dit proces is ventilatie. Een goed ventilatiesysteem is cruciaal voor het creëren van een gezond en aangenaam binnenklimaat, vooral bij renovatieprojecten.

Beeld: Shutterstock

Installatie-arm bouwen breekt nog niet door

Sander Woertman, programmaleider van het Lente-Akkoord 2.0, had op meer gehoopt. De titel van de bijeenkomst, 'Doorbraaksessie installatie-arm bouwen', leidde niet helemaal tot de gewenste doorbraak. Maar gelukkig zijn er wel een drietal acties geformuleerd waarmee hij de komende maanden mee aan de slag kan.

Een rij buitenunits van werkende warmtepompen voor het Holland Warmte Huis - foto: Margo van Voskuilen

Werkende warmtepompen overtuigen de consument

Waar bij de meeste verkooplocaties de techniek angstvallig is weggestopt, windt Holland Warmte er geen doekjes om. Sterker nog, bij het nieuwe inspiratiecentrum in Numansdorp wachten de buitenunits van verschillende types warmtepompen de klanten buiten al op.